У Мінсоцполітики розкрили нюанси зарахування закордонного трудового стажу в українську пенсію

У Мінсоцполітики розкрили нюанси зарахування закордонного трудового стажу в українську пенсію

Виїзд за кордон.

У четвер, 25 квітня, українським парламентом у другому читанні було схвалено проєкт закону, що переглядає раніше чинні норми й акти щодо пропорційного розрахунку страхового стажу для осіб, які пропрацювали за кордоном.

Про те, що незабаром під час призначення пенсійної допомоги братимуть до уваги трудовий стаж громадян, накопичений у період працевлаштування в інших країнах, пише «НБН», посилаючись на офіційну сторінку Міністерства соціальної політики України.

Зокрема, положеннями оновленого пенсійного законодавства, відтепер вирішується одразу низка проблемних питань, що стосуються оформлення пенсійних виплат: для обґрунтування права на отримання вікової допомоги, у ПФУ враховуватимуть страховий стаж, набутий на території інших держав, навіть якщо з урядом окремо взятої держави Україна не укладала відповідної угоди про пенсійне забезпечення.

Однак є один важливий нюанс — при визначенні сум пенсійної допомоги, врахують лише єдиний соціальний внесок (ЄСВ), сплачений на користь України. Таким чином, розмір потенційно призначеної соцдопомоги за віком безпосередньо залежить від обсягу сплачених в Україні страхових внесків/стажу роботи до 1 січня поточного року. При цьому, терміни виходу на «заслужений відпочинок» стануть залежати від часу працевлаштування як в Україні, так і за кордоном.

Раніше ми писали про те, що у ПФУ показували, як збільшилися виплати пенсіонерів, які працюють, з квітня.

Wiki