МЗС Китаю офіційно підтвердило візити Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини

МЗС Китаю офіційно підтвердило візити Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини

Представник МЗС Лінь Цзянь офіційно підтвердив, що лідер Китаю Сі Цзіньпін з 5 по 10 травня здійснить державні візити до Франції, Сербії та Угорщини.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters

Деталі: Представник МЗС Лінь Цзянь, підтверджуючи поїздку китайського лідера до Європи, сказав, що двосторонні відносини з Францією зберігають міцну динаміку зростання, і обидві країни мають стратегічні комунікації та практичну співпрацю.

"Китай сподівається на співпрацю з Францією для подальшого зміцнення політичної взаємної довіри, солідарності та співпраці", – сказав Лінь.

Він також зазначив, що Сі проведе переговори з президентом Сербії Александаром Вучичем, щоб обмінятися думками щодо двосторонніх відносин і обговорити покращення китайсько-сербських відносин.

  • Керівник апарату прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш раніше заявив, що лідер Китаю Сі Цзіньпін відвідає Будапешт у дні між 8 по 10 травня в межах поїздки до Європи.
  • Як повідомляли, угорська служба безпеки почала підготовку суворих заходів безпеки до прибуття китайської делегації в Будапешт на початку травня.
  • Поїздка лідера Китаю до Європи стане його першим візитом на континент з часів пандемії коронавірусу.

Wiki