Після атак РФ в енергосистемі є значний дефіцит. «Укренерго» попереджає про обмеження споживання

Для уникнення відключень побутових споживачів «Укренерго» застосовує всі можливі заходи подолання дефіциту: імпорт та аварійну допомогу з країн Європи, обмеження споживання промислових споживачів

Компанія «Укренерго» заявляє про значний дефіцит електроенергії в енергосистемі України після російських атак, сьогодні знову буде обмеження споживання для промисловості , але також не виключені відключення побутових споживачів.

«В енергосистемі протягом майже всієї доби, за винятком денних годин, наявний значний дефіцит електроенергії. Причина – масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки. Вдень обсяг дефіциту електроенергії зменшується завдяки активній роботі електростанцій на ВДЕ (відновлювальних джерелах енергії). В інші години нестача електроенергії є значною», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в фейсбуці.

Для уникнення відключень побутових споживачів «Укренерго» застосовує всі можливі заходи подолання дефіциту: імпорт та аварійну допомогу з країн Європи, обмеження споживання промислових споживачів.

У компанії повідомляють, що сьогодні ввечері – з 18:00 до 24:00 – будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів, але, якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень для побутових споживачів.

«Укренерго» закликає споживати електроенергію ощадливо, особливо з 18:00 до 24:00.

У ніч на 8 травня російські сили завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БПЛА, застосувавши 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Як повідомляють у телеграмі Повітряні сили ЗСУ, українські військові збили 39 ракет та 20 ударних дронів.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» ввечері 8 травня запроваджувала тимчасові обмежень на енергопостачання для промисловості та бізнесу.

Російські військові з жовтня 2022 року розпочали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак.

У березні цього року Росія відновила атаки по об’єктах критичної інфраструктури в Україні, зокрема, здійснивши 22 березня найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Форум

Wiki