Швеція заявила про надання 28 млн євро на військову підтримку України

Зокрема 18 мільйонів євро будуть передані коаліціям в рамках Контактної групи з питань оборони України

Уряд Швеції доручив Збройним силам здійснити виплати на загальну суму 28 мільйонів євро на підтримку обороноздатності України, 18 мільйонів євро будуть передані коаліціям в рамках Контактної групи з питань оборони України, а 10 мільйонів євро – до фонду НАТО для України.

«Ми продовжуємо підтримувати Україну і будемо робити це стільки, скільки буде потрібно. Шведська підтримка поступово розвиватиметься в напрямку придбання нового обладнання у промисловості для передачі Україні. Завдяки цим внескам до фондів ми можемо посилити обороноздатність України у сфері безпілотників, розмінування та посилення спроможностей українського флоту», – каже міністр оборони Пол Йонсон.

Як зазначається, уряд доручає здійснити виплати трьом коаліціям, членом яких є Швеція: 5 мільйонів євро коаліції з розмінування (Demining Coalition), 3 млн євро Коаліції з морської безпеки та 10 мільйонів євро коаліції з питань безпілотників (Drone Coalition).

В рамках Контактної групи з питань оборони України було сформовано кілька коаліцій сил і засобів для забезпечення довгострокової підтримки оборони України. Швеція наразі є членом п’яти з них.

Форум

Wiki