На Херсонщині з тимчасової окупації повернули ще 11 дітей

На Херсонщині з тимчасової окупації повернули ще 11 дітей

Фото ілюстративне: Суспільне

Ще одинадцятеро дітей з Херсонщини вдалося вивезти з тимчасової окупації.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За інформацією посадовця, на підконтрольну Україні територію повернули дві дівчинки-сироти 10-ти та 13-ти років. А також дев’ять дітей, які мають батьків або одного з них. Це – п’ять дівчаток та чотири хлопчики, віком від одного до шістнадцяти років.

Як зазначив у дописі керівник ОВА, це стало можливим завдяки благодійній організації Save Ukraine, органам опіки та піклування, а також службі у справах дітей області та батьків дітей. Він додав, що нині діти вже у безпечному місці, де отримують необхідну медичну та психологічну допомогу.

"З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 78 дітей із Херсонської області", — додав начальник Херсонської ОВА.

Раніше повідомлялось про те, що 1 травня стало відомо про те, що ще трьох дітей з тимчасово окупованої території Херсонщини вдалося повернути на підконтрольну Україні територію. Це – 11–річна дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих і ризикувала опинитися в окупаційному сиротинці. Над її поверненням працювала організація "Save Ukraine", органи опіки та піклування, служби у справах дітей. Це було надскладне і термінове завдання. Також разом із дівчиною виїхали ще двоє хлопчиків 9-ти та 13-ти років. Їх доглядав старший повнолітній брат, який ризикував потрапити до війська країни-агресорки. Вирвати хлопців з окупації стало можливим завдяки злагодженій роботі Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Громадської спілки Українська мережа за права дитини, органів опіки та піклування і служб у справах дітей області діти.

Також йшлося про те, що судитимуть експосадовицю закладу охорони здоров’я за сприяння ворогу у незаконному вивезенні дітей з Херсонщини під час окупації.

Wiki